Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
6

Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) voor 2015 gepubliceerd

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) 2015 opent 31 maart a.s. Vandaag heeft Minister Kamp van Economische Zaken de bijbehorende ministeriële regeling gepubliceerd. Er kan subsidie aanvraagd worden voor de productie van de volgende vormen van hernieuwbare energie: hernieuwbare elektriciteit, hernieuwbaar gas en hernieuwbare warmte en (gecombineerde) opwekking van hernieuwbare elektriciteit en hernieuwbare warmte. Ook in 2015 is er € 3,5 miljard beschikbaar voor de SDE+.

Een aantal wijzigingen in vergelijking met 2014 zijn:

• De productiegegevens van alle categorieën hernieuwbare energie worden weergegeven in kWh;
• De subsidie voor aanvragen in de categorieën 'Wind op land', 'Wind op verbindende waterkeringen' en 'Wind op land 1-op-1 vervanging' is afhankelijk van de windsnelheid in het gebied waar de windmolens worden geplaatst. Op de kaart 'Windsnelheid per gemeente in Nederland' zijn alle gemeentes in Nederland ingedeeld in vier windsnelheidscategorieën;

• De mogelijkheid voor banking wordt uitgebreid: productie die hoger is dan de maximaal subsidiabele productie kan meegenomen worden naar een volgend jaar.


Verwacht wordt dat de wijzigingen in de SDE+ 2015 een positief effect zullen hebben op het halen van de doelen voor hernieuwbare energieproductie van 14% in 2020 en 16% in 2023.

Het budget van € 3,5 miljard staat open voor alle gepubliceerde categorieën in de regeling die dit jaar negen keer wordt opengesteld. De subsidie loopt per fase op. De sluitingsdatum voor alle fasen is 17 december 2015. Bedrijven en (non) profit instellingen kunnen gebruik maken van de regeling. Binnen iedere fase geldt het principe 'wie het eerst komt, het eerst maalt'. Klik hier voor meer informatie over de openstellingen en bijbehorende basisbedragen.

Terug naar overzicht