Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
6

Innovatievouchers en subsidie kennispartners OP OOST gepubliceerd

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben de Beleidsregel Operationeel Programma EFRO 2014-2020 Oost-Nederland gepubliceerd met de bijbehorende subsidieplafonds. Het gaat om de Innovatievouchers en om de Subsidie kennispartners. OP Oost richt zich voornamelijk op innovatieve MKB-bedrijven en kennisinstellingen, die actief zijn in de sectoren High Tech Systems & Materials, Life Sciences & Health, Agro & Food, Energie en Milieutechnologie en crossovers tussen deze sectoren.

De Innovatievouchers kunnen verstrekt worden voor
het verrichten van industrieel onderzoek, experimentele ontwikkeling of een haalbaarheidsstudie, of voor de ontwikkeling van een business case ten behoeve van het resultaat van deze verrichtingen. De activiteiten moeten gericht zijn op algemene innovatie of koolstofarme innovatie. Het budget voor Gelderland is € 775.000 voor algemene innovatie, en € 335.000 voor koolstofarme innovatie. Voor de provincie Overijssel zijn deze budgetten respectievelijk € 495.000
en € 185.000. De subsidie bedraagt maximaal 50% tot een bedrag van € 50.000.


De Subsidie kennispartners wordt verstrekt aan kennispartners voor het geven van advies aan een MKB-onderneming die in aanmerking wil komen voor een Innovatievoucher. Het budget hiervoor is € 150.000. Per advies bedraagt de subsidie € 300. Per aanvraag is de maximale subsidie € 9.000.


Het operationeel programma (OP) EFRO Oost-Nederland is een gezamenlijk subsidieprogramma van de provincies Overijssel en Gelderland en werkt aan structurele versterking van de economie in Gelderland en Overijssel. Oost Nederland zet de EFRO-middelen voor het nieuwe programma in op innovatiestimulering en koolstofarme economie.
Doel van het OP- Oost is dat meer Oost-Nederlandse MKB-bedrijven meer omzet halen uit nieuwe producten. Kijk voor meer informatie over het stimuleringsprogramma op: www.op-oost.eu.

Terug naar overzicht