Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
6

A&O fonds Gemeenten maakt nieuwe subsidieregelingen bekend

Het Arbeidsmarkt- en Opleidingsfonds Gemeenten (AOSFGEM), oftewel A&O fonds Gemeenten, kan in 2021 gemeentelijke projecten ondersteunen met twee nieuwe subsidieregelingen: de Stimuleringsregeling en de StimuleringsregelingPLUS.

De Stimuleringsregeling is er voor projecten die nieuw zijn voor de gemeente. Bij de Stimuleringsregeling kan de gemeente subsidie of een expert krijgen. Een expert helpt bij de start van het project. De StimuleringsregelingPLUS is er voor projecten die nieuw zijn voor de sector. Bij de StimuleringsregelingPLUS kan de gemeente naast subsidie ook een expert krijgen, die bij de start van het project helpt. Sowieso wordt een expert toegewezen om het project te volgen.

Te ondersteunen projecten moeten een nauw verband hebben met de vijf thema's uit het beleidsplan 2021 van A&O fonds Gemeenten:

  • Eigen regie in loopbaanontwikkeling;
  • Leiderschap en cultuur;
  • Leren en ontwikkelen;
  • Talent van de toekomst;
  • Vitaliteit.


Vaste bedragen, geen cofinanciering
In 2021 is geen sprake meer van cofinanciering, maar werkt A&O fonds Gemeenten met de volgende vaste bedragen:

  • de Stimuleringsregeling bestaat uit een vast bedrag van € 5000 of een expert ter waarde van maximaal € 5000;
  • de StimuleringsregelingPLUS bestaat uit een vast bedrag van € 25.000 én een expert.


Drie aanvraagperiodes
In 2021 werkt A&O fonds Gemeenten met drie vastgestelde aanvraagperiodes van elk drie maanden. Na afloop van een periode is het aanvraagloket voor een maand gesloten. In die maand beoordeelt A&O fonds Gemeenten de binnengekomen aanvragen en honoreert het de best beoordeelde aanvragen. De deadlines voor het indienen van aanvragen zijn 31 maart, 31 juli en 30 november 2021. Elke periode kunnen er 25 subsidies voor de Stimuleringsregeling en drie voor de StimuleringsregelingPLUS worden toegekend.

Zie ook: https://www.aeno.nl/nieuwe-subsidieregeling-2021

Terug naar overzicht