Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
5

Waddenfonds investeert € 13 miljoen in projecten voor natuurherstel Waddenzee

Het Waddenfonds is opgericht om een duurzame en kwalitatieve impuls te geven aan ecologie en economie van het Waddengebied. Onlangs heeft het fonds weer subsidie toegekend aan een aantal projecten, waaronder Marconi Buitendijks en de Vismigratierivier bij de Afsluitdijk. Hiermee werd voor € 13 miljoen geïnvesteerd in het natuurherstel van de Waddenzee.

Marconi is een project om de leefbaarheid van Delfzijl als havenstad aan de Waddenzee te versterken. Dit gaat in combinatie met versterking van de zeedijk en natuurontwikkeling in het Eems-Dollard gebied. Het project is niet alleen gericht op het natuurherstel van de Waddenzee, maar herstelt tevens de leefbaarheid van Delfzijl en versterkt de zeedijk.

Het Vismigratierivier-project betreft de aanleg van een doorgang in de Afsluitdijk bij Kornwerderzand. Door de aanleg wordt een geleidelijke overgang gecreëerd van zoet water in het IJsselmeer naar zout water in de Waddenzee. Dit leidt tot een versterking van de trekvissenpopulatie en geeft tevens meer biodiversiteit aan de Waddenzee.

In deze ronde werd in totaal voor € 21,6 miljoen aan subsidie uitgekeerd. Zie voor meer informatie het projectenoverzicht.

Terug naar overzicht