Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
5

Nieuw beleidskader voor subsidieverlening anonieme e-mental health vastgesteld

Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft nieuwe beleidsregels vastgesteld, waarmee tijdelijke subsidie kan worden verkregen voor het daadwerkelijk bieden van anonieme e-mental health: zorg via internet voor anonieme personen met psychische problemen of verslavingsproblemen. Het Beleidskader is inhoudelijk hetzelfde gebleven als het Beleidskader 2014. Aanvragen konden tot en met 14 november 2014 worden ingediend. Het subsidieplafond voor het verstrekken van subsidies voor anonieme e-mental health is € 2 miljoen per jaar. Per zorgaanbieder wordt minimaal € 100.000 en maximaal € 700.000 subsidie verleend. De subsidie wordt berekend volgens de formule P (normbedrag per interventie)x Q (aantal personen).
Indien er meer aanvragen worden ingediend, dan het plafond toelaat, worden de aanvragen die aan de gestelde voorwaarden voldoen, geselecteerd op grond van verdeelregels, die worden toegepast in de volgorde waarin ze zijn weergegeven. Dit betekent, dat eerst de eerstgenoemde regel wordt toegepast. Indien, na toepassing van deze eerste regel nog steeds het subsidieplafond wordt overschreden, volgt de tweede verdeelregel, enzovoorts. De verdeelregels zijn als volgt:

interventies, die het voorgaande jaar zijn gesubsidieerd op grond van het subsidiebeleid voor anonieme e-mental health;
bestaande interventies;
spoedeisende interventies;
spreiding over psychische- en verslavingsproblematiek;
cofinanciering;
laagste kosten.

Zie voor meer informatie het Besluit.

Het Besluit vaststelling beleidskader subsidiëring anonieme e-mental health van 13 oktober 2011 en het Besluit vaststelling beleidskader subsidiëring anonieme e-mental health 2014 van 1 september 2013 worden ingetrokken.

Terug naar overzicht