Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
5

Beleidsregels OP EFRO Tender Valorisatie voor Noord-Nederland gepubliceerd

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, de Management Autoriteit voor Noord-Nederland, heeft de twee beleidsregels voor de 'OP EFRO Tender Valorisatie 2015’ gepubliceerd. De tender zal op 12 januari 2015 worden opengesteld en sluit op 1 mei 2015. Het OP EFRO 2014 - 2020 is anders opgezet dan voorgaande EFRO programma’s die in Noord-Nederland zijn uitgevoerd. Binnen de tender kunnen aanvragen worden ingediend binnen twee prioriteiten. Voor elke prioriteit is een beleidsregel vastgesteld.

SNN nodigt bedrijven uit om met innovaties te komen voor maatschappelijke uitdagingen die spelen binnen de domeinen: Gezondheid, demografie en welzijn; Voedselzekerheid, duurzame landbouw en bio-economie; Zekere, schone en efficiënte energie; en Schone, veilige watervoorziening. Deze domeinen moeten niet opgevat worden als een sectorale afbakening. Bedrijven uit elke sector worden uitgenodigd te innoveren binnen deze domeinen.

Voor de eerste tender zijn twee deelplafonds vastgesteld, deze bedragen:
• prioritaire as 1 Specifieke doelstelling C 'Meer innovatie en valorisatie in het MKB binnen de in de RIS3 geïdentificeerde maatschappelijke uitdagingen' : € 5,5 miljoen; en
• prioritaire as 2 Specifieke doelstelling D 'Een hoger aandeel van de innovaties in Noord-Nederland is gericht op CO2-reductie' : € 2,5 miljoen.

Indien door dezelfde aanvrager een project wordt ingediend op basis van twee tegelijk opengestelde deelplafonds en beide aanvragen voor beide plafonds voor subsidie in aanmerking komen, wordt slechts op basis van één doelstelling subsidie verstrekt, dit zal in eerste instantie doelstelling D zijn.

De bijdrage voor een project voor doelstelling C bedraagt maximaal 30%, de bijdrage voor een project voor doelstelling D is maximaal 35%. Voor beide geldt dat de subsidie minimaal € 100.000 en maximaal € 600.000 per project bedraagt.

Terug naar overzicht