Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
5

Toekenningen ZonMw-regeling Juiste Zorg Op de Juiste Plek

ZonMw heeft diverse subsidies toegekend in het kader van de regeling Juiste Zorg Op de Juiste Plek.

De regeling hoort bij het programma Juiste Zorg op de Juiste Plek van het ministerie van VWS en is bedoeld om zorg te voorkomen, te verplaatsen en te vervangen. De nu toegekende subsidies betreffen zowel start- en regio-impulsen als vouchers. In het najaar opent ZonMw beide subsidiemogelijkheden opnieuw.

Startimpuls
Een startimpuls is toegekend aan 37 netwerken. De startimpuls is een subsidie voor nieuwe, regionale samenwerkingsinitiatieven, die verkennen op welke wijze zorg, ondersteuning en welzijn in hun regio kan worden verbeterd.

De gehonoreerde netwerken met een startimpuls gaan, verspreid over het hele land, werken aan verschillende onderwerpen, zoals het verbeteren van integrale ouderenzorg en zorg voor chronisch zieken maar ook bijvoorbeeld op het gebied van preventie, jeugdzorg en zorg voor verwarde patiënten.

Regio-impuls
In totaal hebben 15 netwerken een regio-impuls ontvangen. De regio-impuls richt zich specifiek op regionale samenwerkingsverbanden die al een goede samenwerking in de regio tot stand hebben gebracht en die ondersteuning zoeken bij het verder ontwikkelen van hun netwerk.

Vouchers
Er zijn in totaal 79 vouchers toegekend. Met een voucher kunnen regionale samenwerkingsverbanden expertise inhuren voor het verzamelen van data en het daarmee in kaart brengen van de stand van zaken en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn in de regio.

Op basis van dit gedeelde regiobeeld kunnen zij hun aanbod aan zorg, welzijn en ondersteuning verder ontwikkelen en nog beter aan laten sluiten op behoeftes van de mensen in de regio. Uit bijna alle provincies in Nederland zijn projecten gehonoreerd die een gedeeld regiobeeld willen gaan maken als basis voor het beleid van het samenwerkingsverband.

Zie voor meer informatie: https://www.zonmw.nl/nl/actueel/nieuws/detail/item/subsidies-juiste-zorg-op-de-juiste-plek-toegekend/

Terug naar overzicht