Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
5

Kabinet trekt € 2 miljard uit om nieuwbouwprojecten te stimuleren

Om de crisis op de woningmarkt aan te pakken, trekt het kabinet € 1 miljard uit om nieuwbouwprojecten te subsidiëren. Ook gaat er € 1 miljard naar de woningcorporaties om ook hen te stimuleren meer huizen te bouwen.

Dat maakt het kabinet op Prinsjesdag bekend, zo melden diverse dagbladen op basis van Haagse bronnen.

Het kabinet wil dat er jaarlijks 75.000 huizen worden bijgebouwd, maar dat aantal wordt nu niet gehaald. Mede hierdoor komen starters en mensen met een middeninkomen amper aan een betaalbaar huis.

Om hier wat aan te doen heeft de coalitie tijdens de begrotingsonderhandelingen afgesproken dat er een bouwfonds komt met daarin maximaal € 1 miljard. Gemeenten kunnen een beroep doen op het fonds om lokale nieuwbouwprojecten rendabel te maken.

Verder kunnen woningcorporaties de komende tien jaar een belastingkorting van gemiddeld € 100 miljoen per jaar krijgen als zij overgaan tot nieuwbouw.

Zie ook: https://www.ad.nl/politiek/kabinet-gaat-stille-ramp-op-de-woningmarkt-aanpakken~a26c90dd/ en https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/kabinet-trekt-miljarden-uit-om-wooncrisis-te-beteugelen~b2842ec8/

Terug naar overzicht