Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
5

Binnenkort nieuwe subsidieregeling voor vakwedstrijden vmbo en mbo

De Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I) meldt dat voor 2020-2024 subsidie beschikbaar wordt gesteld voor het organiseren van nationale 'vakwedstrijden' en het begeleiden van de mbo-winnaars bij deelname aan de internationale wedstrijden.

Het doel is om het imago van het beroepsonderwijs te versterken en aan een breed publiek te laten zien wat vakgericht onderwijs en vakmanschap inhouden.

Nog niet alle voorwaarden zijn bekend, aangezien de regeling nog niet is gepubliceerd. Dit zal naar verwachting medio juli 2019 plaatsvinden.

Al wel bekend is dat aanvragen kunnen worden ingediend door één of meer rechtspersonen. Zij kunnen een aanvraag indienen voor een periode van vier jaar voor de volgende activiteiten:

  • het organiseren van jaarlijkse, nationale vakwedstrijden voor het vmbo in Nederland, inclusief voorrondes en de finale. Elk jaar is voor deze activiteit € 680.000 subsidie beschikbaar;
  • het organiseren van jaarlijkse, nationale vakwedstrijden voor het mbo, inclusief voorrondes en de finale. Elk jaar is voor deze activiteit € 3,6 miljoen subsidie beschikbaar;
  • het jaarlijks voorbereiden van de nationale deelnemers uit het mbo op de internationale vakwedstrijden en het vergoeden van de kosten voor deelname. Elk jaar is voor deze activiteit € 500.000 subsidie beschikbaar.


Per activiteit wordt een aanvraag ingediend. Een aanvrager kan voor één of meer van de activiteiten een aanvraag indienen. De aanvraagperiode loopt van 15 juli tot 15 oktober 2019.

Zie voor meer informatie: https://www.dus-i.nl/subsidies/vakwedstrijden-vmbo-en-mbo

Terug naar overzicht