Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
5

Waddenfonds kent € 4 miljoen toe aan tien nieuwe projecten

Het Waddenfonds (WADDEN) stelt ruim € 4 miljoen subsidie beschikbaar voor tien nieuwe projecten in het Waddengebied.

Met deze bijdrage wordt een totale investering van € 10,2 miljoen mogelijk gemaakt in de drie Waddenprovincies. De projecten die financiële steun van het Waddenfonds ontvangen hebben betrekking op cultuur, natuur, toerisme en duurzame energie.

Voor de verduurzaming van de energievoorziening van toeristische verblijfplaatsen op Terschelling trekt het Waddenfonds € 268.000 uit. Ook het dorp Kantens in Groningen krijgt voor een duurzaam energieproject een subsidie van in totaal € 449.994. Verder komt er voor een pilot met natuurlijke slaperdijken in Groningen € 488.243 beschikbaar.

Voor een project van Staatsbosbeheer dat de natuur en het toerisme rond de keileemheuvel de Hoge Berg op Texel moet verbeteren wordt een subsidie van € 484.000 toegekend. Het derde natuurproject dat financiële steun krijgt richt zich op de bestrijding van boomziekten in Groningen en Friesland. De Iepenwacht krijgt daarvoor € 443.000.

De andere projecten die subsidie ontvangen richten zich op cultuur en toerisme. Voor de bouw van een nieuw Terpeninformatiecentrum bij de terp van Hogebeintum heeft het Waddenfonds een aanvraag van € 500.000 gehonoreerd. Daarnaast investeert het Waddenfonds € 495.000 in de herbouw van een korenmolen op Vlieland, € 317.000 in een visserijmuseum in Termunterzijl en € 475.795 in een groot kunstwerk van 'Sense of Place' in de vorm van een pier voor de kust van Wierum.

Ten slotte draagt het Waddenfonds € 150.000 bij aan een initiatief van het Reddingmuseum in Den Helder, waarbij bezoekers onder andere via virtual reality mee kunnen doen aan een reddingsactie.

In de tweede helft van dit jaar start een derde subsidieronde voor alle thema's van het Waddenfonds. Projecten die eerder zijn afgewezen, kunnen in aanmerking komen voor een herkansing. Ook is er voor nieuwe projecten de mogelijkheid een subsidieaanvraag in te dienen.

Zie voor meer informatie: http://waddenfonds.nl/nieuws/49/waddenfonds-kent-a-4-miljoen-toe-aan-tien-nieuwe-projecten/

Terug naar overzicht