Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
5

Regeling voor preventieve maatregelen tegen overvallen verlengd

De Tijdelijke regeling stimulering preventieve maatregelen woning- en bedrijfsovervallen (OVERVAL) is verlengd tot en met 30 juni 2022.

Op basis van een evaluatie is recent geconcludeerd dat de subsidieregeling door alle partijen (slachtoffers en experts) als positief wordt beoordeeld. Dit geldt in ieder geval voor de daadwerkelijke veiligheid, in de zin van een verminderde kans op overvallen en een verminderde blootstelling aan gevaarlijke situaties die tot overvallen leiden. Uit de evaluatie komt ook naar voren dat het aannemelijk is dat de regeling heeft bijgedragen aan het veiligheidsgevoel van de burger en ondernemer die slachtoffer is geworden van een overval.

Naast verlenging van de regeling is ook de reikwijdte uitgebreid naar inwoners van Bonaire, St. Eustatius en Saba (BES) die slachtoffer zijn van een overval. Op de BES worden dezelfde bedragen gehanteerd als in Europees Nederland. Betaling aan aanvragers op de BES zal echter geschieden in dollars. De hoogte van het bedrag in US-dollar is afhankelijk van de wisselkoers op de dag van uitbetaling.

Over de regeling
Het doel van de Tijdelijke regeling stimulering preventieve maatregelen woning- en bedrijfsovervallen is stimuleren dat bewoners en bedrijven die te maken hebben gehad met een woning- of bedrijfsoverval, preventieve maatregelen nemen die erop gericht zijn een nieuwe overval te voorkomen.

Terug naar overzicht