Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
5

Voorstel voor nieuwe Algemene subsidieverordening in Gelderland

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben een voorstel voor een nieuwe algemene subsidieverordening ingediend. De Algemene subsidieverordening Gelderland 2016 (ASV) vervangt vier bestaande subsidieverordeningen en moet zorgen voor uniformiteit en stroomlijning in het proces van subsidieverlening. De ASV 2016 vormt de basis voor het nieuwe Coalitiekkoord voor de periode 2015-2019: 'Ruimte voor Gelderland'.

Het Coalitieakkoord voor Gelderland gaat zich richten op de thema's: werken aan economische kracht, de onderlinge verbondenheid en een vitale leefomgeving van en voor alle inwoners. Om dit zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, wordt vanaf begin 2016 € 560 miljoen geïnvesteerd. Hiervoor is een gedeelte (€ 300 miljoen) afkomstig uit de verkoop van NUON.

De provincie ernaar het budget zoveel mogelijk te gaan besteden aan projecten waarvan het bedrag wordt terugbetaald, zodra het initiatief geld gaat opleveren. Hiermee wil de provincie ook in de toekomst geld overhouden voor nieuwe investeringen.

Terug naar overzicht