Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
5

SGOfonds voor wetenschappelijk onderzoek spoedeisende geneeskunde opent tweede ronde 2015

De tweede subsidieronde van 2015 van het SGOfonds is geopend. SGO is het Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds. Onderzoekers binnen de spoedeisende geneeskunde kunnen tot 1 oktober 2015 bij het SGOfonds een subsidieaanvraag indienen. Er zijn subsidies beschikbaar voor zowel kleinschalige als grote onderzoeksprojecten. Het fonds heeft budget beschikbaar voor meerdere beurzen.

Ter beoordeling van subsidieaanvragen hanteert het SGOfonds ingangscriteria en toetsingscriteria. Ingangscriteria zijn de criteria waaraan een subsidieaanvraag tenminste moet voldoen om in behandeling te worden genomen. Een van deze criteria is dat de hoofdonderzoeker(s) of projectleider(s) als arts werkzaam moet(en) zijn in de volle breedte van de Spoedeisende Geneeskunde in een Nederlands ziekenhuis.

Vervolgens beoordelen onafhankelijke referenten een subsidieaanvraag op basis van toetsingscriteria, aan de hand waarvan advies wordt uitgebracht aan het bestuur van het SGOfonds. Op basis van de uitgebrachte adviezen kent het bestuur subsidies toe.

Terug naar overzicht