Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
5

€ 4,4 miljoen voor ondersteuning ouderen door bibliotheken

De bibliotheken in de vier grote steden ontvangen € 4,4 miljoen subsidie uit het Europees Fonds voor Meest Behoeftigen. In de komende jaren gaan zij kwetsbare ouderen extra ondersteunen in het vergroten van hun sociale omgeving en het doorbreken van hun isolement. Het gaat om ouderen met een laag inkomen die sociaal uitgesloten zijn of dreigen te raken. Het doel van het project is ouderen meer bekend te maken met de voorzieningen in hun wijk en te stimuleren hier blijvend gebruik van te maken.

De bedoeling van het project is ouderen meer bekend te maken met de voorzieningen in hun wijk en te stimuleren hier blijvend gebruik van te maken. In het kader van het project wordt gewerkt aan het vergroten van hun persoonlijke competenties zoals financiële zelfredzaamheid en digitale vaardigheden.

Het plan dat de bibliotheken hadden ingediend in het kader van de Subsidieregeling Europees Fonds voor Meest Behoeftigen (EFMB) werd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid als beste beoordeeld. Onder meer de duurzaamheid van het plan, het verwachte bereik onder de doelgroep, de kwaliteit en de effectiviteit van de aanpak werden hoog gewaardeerd. De vier bibliotheken werken in het project samen met verschillende instellingen die gericht zijn op het vergroten van digitale vaardigheden en digitale inclusie, en met partners in de wijken in de steden. Het project loopt tot uiterlijk 2023.

Terug naar overzicht