Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
5

Wijziging regeling elektrische auto’s particulieren

In de regeling luidde de definitie van nieuwe personenauto: personenauto waarvan, blijkens vermelding in het kentekenregister, de datum eerste toelating, de datum tenaamstelling en de datum waarop de personenauto voor het eerst op kenteken is geregistreerd, gelijk zijn. De Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) heeft onlangs op de website RDW kentekencheck een vierde datum voor burgers zichtbaar gemaakt. Daarnaast heeft de RDW de benaming van de data aangepast. Hierdoor ontstaat mogelijk verwarring voor aanvragers, want aanvragers gebruiken deze site om te beoordelen of een auto voldoet aan dit criterium.

Om mogelijke verwarring te voorkomen is besloten om de zinsnede ‘de datum waarop de personenauto voor het eerst op kenteken is geregistreerd’ te vervangen door ‘de datum eerste inschrijving in Nederland’. Hiermee wordt aangesloten bij de registratie in het kentekenregister en het kentekenbewijs (ook wel de kentekencard) die bij de aanschaf van een auto wordt verstrekt. Uit de tekst volgt dat om van een nieuwe auto te kunnen spreken, de datum eerste toelating, de datum tenaamstelling en de datum eerste inschrijving in Nederland gelijk moeten zijn.

Over de regeling
Het doel van de Subsidieregeling elektrische personenauto’s particulieren is het stimuleren van de aanschaf en lease van volledig elektrische personenauto’s in de kleinere en compacte middenklasse door particulieren, om zo de emissie van CO2 te verminderen.

Terug naar overzicht