Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
5

Nieuwe Limburgse regeling voor warmtenetten

Subsidie kan worden aangevraagd door bevoegde warmteleveranciers. Een bevoegde warmteleverancier is een entiteit die warmte levert aan verbruikers en hiervoor aangemeld is bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) en woningcorporaties zijn uitgesloten van de meldingsplicht bij de ACM en kunnen dus zonder aanmelding een bevoegde warmteleverancier zijn.

Om voor een subsidie in aanmerking te komen, dient het project waarvoor subsidie wordt aangevraagd te leiden tot de realisatie van een nieuw warmtenet met een duurzame bron waarbij minimaal 20 woningen of woningequivalenten op het warmtenet worden aangesloten of dient het project te leiden tot de aanpassing van de productielocatie van een bestaand warmtenet zodat deze na aanpassing kwalificeert als duurzame bron waarbij het te verduurzamen vermogen in relatie staat tot de basislast van minimaal 20 woningen of woningequivalenten.

De totale subsidie bedraagt maximaal € 500.000 per project en nooit meer dan de onrendabele top over het gehele project.

Aanvragen kunnen van 24 mei 2022 tot en met 31 juli 2023 worden ingediend bij de provincie Limburg.

Terug naar overzicht