Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
5

ZonMw-oproep Off Road 2024 open voor aanvragen

De focus van Off Road ligt op baanbrekend onderzoek binnen het biomedisch- en/of gezondheidsveld, met een hoog-risico karakter dat niet op de gebaande paden van onderzoek ligt. De nadruk van de aanvragen ligt hierbij vooral op het ontwikkelen van een veelbelovend maar risicovol out-of-the-box idee tot een proof of concept. Dit betekent dat, hoewel het ontwikkelde idee een lange termijn karakter kan hebben, het project voornamelijk gericht is op het testen van de hypothese achter het concept/idee. De uitkomst kan hierbij negatief zijn, maar wat telt is dat elk resultaat, wel of geen effect, de wetenschap vooruit helpt.

Aanvragen kunnen worden ingediend door jonge onderzoekers (twee tot zes jaar na promotie). Wegens de afwezigheid van een subsidieronde in 2023 kunnen onderzoekers gepromoveerd tussen 1 januari 2017 tot 4 juni 2018 éénmalig ook een aanvraag indienen binnen deze ronde.

Een hoofdaanvrager (die tevens projectleider/penvoerder is), mag maar eenmaal een project binnen een ronde van Off Road indienen. Verder geldt dat gehonoreerde aanvragers uit de vorige rondes van Off Road zijn uitgesloten van deelname. De hoofdaanvrager is aangesloten bij een Nederlandse onderzoeksorganisatie volgens het EU staatssteunrecht. Tot slot geldt dat de hoofdaanvrager minimaal 0,2 fte aan het project moet besteden.

Voor de oproep is € 1,5 miljoen beschikbaar. De subsidie bedraagt maximaal € 100.000 voor projecten met een looptijd van minimaal 12 tot maximaal 18 maanden. Matching is toegestaan, maar niet verplicht en levert geen voordeel op in de beoordeling. Aanvragen kunnen tot en met 4 juni 2024 worden ingediend via MijnZonMw.

Terug naar overzicht