Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
5

Subsidie voor digitale transitie Nederlands-Duitse (maak)industrie

Het doel van INDUSTR_I4.0 is het versnellen van de digitale transitie binnen de (maak)industrie in het volledige Nederlands-Duitse grensgebied. Het project richt zich daarbij niet op de koplopers, maar juist op de groep mkb-ondernemingen die daarop volgt. De focus ligt op de adoptie en implementatie van digitale technologie om zo innovaties bij het mkb te versnellen.

INDUSTR_I4.0 wordt ondersteund door het Interreg VI programma Duitsland-Nederland (INTERREGDNL). Oost NL voert het project uit.

Aanvragen kunnen worden ingediend door mkb-ondernemingen uit het Nederlands-Duitse grensgebied. Binnen de projecten is samenwerking tussen Nederlandse en Duitse partners een vereiste.

Gedurende de looptijd van het project (tot en met 2027) is circa € 10 miljoen beschikbaar waarmee 80 grensoverschrijdende digitale innovatieprojecten en 80 haalbaarheidsstudies kunnen worden ondersteund.

De exacte hoogte van de subsidie per project is nog niet bekend, maar kan naar verwachting oplopen tot maximaal € 50.000.

Tegelijk met de lancering van de oproep, wordt ook een kick-off georganiseerd. Deze zal plaatsvinden in Münster, Duitsland. Toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht.

Zie voor meer informatie: https://oostnl.nl/nl/nieuws/vanaf-17-april-biedt-industri40-subisidies-voor-haalbaarheidsstudies-en-innovatieprojecten

Terug naar overzicht