Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
5

Nieuwe subsidieregeling Biotech Booster op komst

Via de regeling komt subsidie beschikbaar voor projecten binnen het Biotech Booster-programma. Het Biotech Booster-programma van het Nationaal Groeifonds is volgens DUS-I een ontbrekende schakel binnen de biotechnologie in de keten van kennis naar toepassing. Het doel van het programma is om Nederland het middelpunt te maken van wereldwijde biotechnologie.

Met biotechnologie wordt in de regeling bedoeld: de toepassing van wetenschap en technologie op levende organismen of delen daarvan, op producten en op modellen van levende organismen, met als doel om levende of niet-levende materialen te karakteriseren of te veranderen voor de productie van kennis, goederen en diensten.

Soorten projecten
Subsidie kan worden aangevraagd voor proof of principle-projecten en proof of concept-projecten binnen het Biotech Booster-programma.

Proof of principle-project
In een proof of principle-project wordt toegewerkt naar de praktische toepassing van een idee dat op wetenschappelijke gronden zou kunnen werken. Voor een proof of principle-project kunnen de volgende kennisinstellingen subsidie aanvragen: universiteiten, universitair medische centra (UMC’s), hogescholen, Nederlands Kanker Instituut (NKI), Stichting Nederlandse Wetenschappelijk Onderzoek Instituten (NWO-I) en Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Er kan subsidie worden aangevraagd voor een kennisinstelling of namens een samenwerkingsverband van partijen die allen zijn aangesloten bij een van de volgende thematisch clusters (TC): Industrial Biotechnology & Production, AgroFood biotechnology, Human health, Diagnostics en Therapeutics.

De subsidie bedraagt maximaal € 200.000. Het percentage van de kosten die voor subsidie in aanmerking komen, hangt onder meer af van de activiteit en de grootte van de onderneming. Een aanvraag start bij Biotech Booster bv. Na een positief advies van Biotech Booster bv kan de subsidie worden aangevraagd.

Proof of concept-project
In een proof of concept-project wordt van een idee waarvan de praktische werking is aangetoond, toegewerkt naar een praktisch uitvoerbaar proces of product. Voor een proof of concept-project kan alleen Biotech Booster bv subsidie aanvragen namens een samenwerkingsverband.

De subsidie bedraagt maximaal € 1.900.000. Het percentage van de kosten die voor subsidie in aanmerking komen, hangt onder meer af van de activiteit en de grootte van de onderneming.

Open vanaf half mei/begin juni
Subsidie kan naar verwachting vanaf half mei/begin juni tot en met 30 september 2024 worden aangevraagd. Meer informatie volgt na publicatie van de regeling in de Staatscourant.

Zie ook: https://www.dus-i.nl/subsidies/biotech-booster

Terug naar overzicht