Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
5

Tweede open oproep Stimuleringsfonds Creatieve Industrie: Ruimte voor talent

Bij het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie kunnen tot en met 8 mei 2019 projectvoorstellen worden ingediend voor de tweede Open Oproep Ruimte voor talent. Het fonds wil met de oproep ontwerpers in staat stellen om samen met een partner een omgeving te creëren, waarin gezamenlijk experimenteren, het leggen van nieuwe relaties en het delen van kennis centraal staat. Er is een bedrag van € 150.000 beschikbaar.

Architecten, ontwerpers en makers worden uitgenodigd een voorstel in te dienen voor een onderzoek, experiment of ontwikkeling van nieuwe kennis binnen een praktijkomgeving, zoals een lab, ontwikkelplek of werkplaats. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage, moet er sprake zijn van een nieuwe samenwerking tussen een maker en een partner die in staat is om een praktijkomgeving te faciliteren. Afhankelijk van het project kunnen de samenwerkingen uiteenlopend van vorm zijn. Hierbij valt te denken aan een (materiaal)onderzoek binnen een lab, een residentie bij een kennisinstelling, een bijzondere samenwerking met een ontwikkelplek of juist een experimenteel onderzoek met een partner uit het bedrijfsleven. 

 

De maximale bijdrage is € 25.000 per projectvoorstel. Dit bedrag is opgedeeld in twee delen: € 15.000 is gereserveerd voor de maker en € 10.000 voor de faciliteiten en kennis van de partner.

 

De deadline van de derde ronde dit jaar is 11 september 2019.

Terug naar overzicht