Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
5

Orange Knowledge Programme - tweede aanvraagronde onderwijsinstellingen

Via het Orange Knowledge Programme - Individuele beurzen worden subsidies verstrekt waarmee beurzen kunnen worden verleend voor deelnemers aan Masters (MA): post-graduate master opleidingen, en Short courses (SC): cursussen waaraan geen graad is verbonden zoals diplomacursussen of modules van Bachelor- en Masteropleidingen. Nuffic opent in 2019 drie aanvraagronden voor onderwijsinstellingen. De tweede ronde voor het indienen van een aanvraag is geopend vanaf 6 juni en sluit op 1 augustus.

De kandidaten-bursaal is werkzaam bij één van de volgende typen nationale en/of lokale organisaties: ministeries, middelbaar- en hoger (beroeps)onderwijsinstellingen, universiteiten, private sector, commissies en NGO’s. De kandidaat-bursaal mag niet werkzaam zijn bij een bilaterale of multilaterale organisatie of een niet-gouvernementele organisatie die internationaal actief is en zich richt op het behartigen van maatschappelijke belangen, bijvoorbeeld ontwikkelingssamenwerking, natuur- en milieubescherming, gezondheid of mensenrechten. De informatie voor het aanvragen van een individuele beurs vindt u op de website studyinholland.nl

 

Het budget voor 2019 bedraagt:

  • Short Courses: € 3.828.000, waarvan € 478.000 beschikbaar is voor activiteiten gericht op het geven van Short Courses aan kandidaten wonend en werkzaam in Jordanië, Libanon, Egypte, Palestijnse Gebieden, Burkina Faso, Ethiopië, Mali, Nigeria of Niger, voor zover er voldoende hierop gerichte aanvragen zijn die voldoen aan de maatstaven in de regeling;
  • Masters: € 15.077.000, waarvan € 1.577.000 beschikbaar is voor activiteiten gericht op het geven van Masters aan kandidaten wonend en werkzaam in Jordanië, Libanon, Egypte, Palestijnse Gebieden, Burkina Faso, Ethiopië, Mali, Nigeria of Niger, voor zover er voldoende hierop gerichte aanvragen zijn die voldoen aan de maatstaven in de regeling.

Het Orange Knowledge Programme (OKP) 2018 - 2022 is een kennisontwikkelingsprogramma dat subsidiemogelijkheden biedt voor het aanbieden van individuele beurzen, maatwerk groepstrainingen, samenwerkingsprojecten tussen kennisinstellingen gericht op duurzame versterking van de hoger- en beroepsonderwijscapaciteit binnen voor de ontwikkelingssamenwerking relevante lokale prioritaire thema’s en alumni activiteiten. Het 5-jarige programma wordt gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en uitgevoerd door Nuffic. 

Terug naar overzicht