Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
5

Derde oproep Fresh Perspectives geopend

De derde Open Oproep Fresh Perspectives van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is geopend. Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 22 mei 2019. Doel van de oproep is ontwerpers en partijen met een sterke maatschappelijke of kennispositie samen te laten werken, om vanuit deze samenwerking te komen tot innovatieve, verrassende oplossingen voor hedendaagse ontwerpopgaven.

Er is een budget beschikbaar van € 180.000. De maximale bijdrage per project is € 40.000. De bijdrage is verdeeld over twee fasen:

  • Een startfase van maximaal 5 maanden waarin vooronderzoek wordt verricht, het project wordt voorbereid en de samenwerking wordt geconcretiseerd. Voor deze fase is een bedrag van € 10.000 per voorstel beschikbaar. Het resultaat van deze fase is een uitgewerkt projectplan, een planning, een begroting en een ondertekende samenwerkingsovereenkomst tussen beide partijen voor het vervolgtraject. Dit geheel is tevens de aanvraag voor fase 2;
  • De tweede fase is voor verdere uitwerking en implementatie en/of de toetsing van concrete resultaten. Voor deze fase is een bedrag van maximaal € 30.000 per voorstel beschikbaar. Dit kan ruwweg worden verdeeld over de ontwerp- en onderzoeksuren van de ontwerper/maker, de deelnemende partner, materiaal en overige kosten.

Terug naar overzicht