Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
5

Bijdrage Meerjarenprogramma's Presentatie-instellingen binnenkort weer aan te vragen

Bij het Mondriaan Fonds kunnen platforms zoals presentatie-instellingen en tijdschriften binnenkort weer een bijdrage aanvragen voor meerjarige programma's. De vergoeding kan worden aangevraagd voor programma's die bijdragen aan de ontwikkeling van of de discussie over hedendaagse beeldende kunst. Het aanvraagformulier zal vanaf 23 april online staan. De deadline is 29 juli 2019.

De deadline is eerder dan normaal: Het Mondriaan Fonds heeft, op advies van De Zaak Nu, de belangenvereniging van de Nederlandse presentatie-instellingen, de deadline vervroegd, waardoor instellingen eind oktober weten wie een bijdrage ontvangt voor het komende kalenderjaar.

 

De bijdrage kan worden ingezet voor een serie van inhoudelijk samenhangende activiteiten gericht op presentatie, experiment, opinie en debat, zoals tentoonstellingen, discussiebijeenkomsten en lezingen. Bij het toekennen streeft het fonds naar een landelijk gespreid aantal presentatie-instellingen, die zich programmatisch inhoudelijk van elkaar onderscheiden.

Terug naar overzicht