Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
5

Ruim € 180.000 voor cultuur in Brabant

In de eerste kwartaalronde van 2013 heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant onlangs een bedrag van € 188.300 toegekend aan in totaal 75 culturele activiteiten. Van dit bedrag is voor € 143.800 geput uit het activiteitenbudget van het Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant.  

Daarnaast werden er kleinere bedragen verstrekt uit diverse fondsen op naam van het Cultuurfonds. Vanuit het Cultuur Amateurfonds Brabant werd € 10.250 toegekend. Uit het  Buurtcultuurfonds 2018Brabant is een bedrag van € 31.000 toegekend. Dit fonds draagt bij aan projecten gericht op een succesvolle kandidatuur van Eindhoven als Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Een bedrag van € 2.250 werd toegekend uit het Slingsby van Hoven fonds, dat projecten op het gebied van educatie, cultuur en natuurbehoud in Vught en omgeving ondersteunt. Vanuit het Tienkamp-Kuijten Fonds, dat projecten met betrekking tot pijporgels in Noord-Brabant ondersteunt, werd € 1.000 toegekend.

Een totaaloverzicht van toekenningen in de provincie Noord-Brabant is hier te vinden. Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud in Nederland door middel van financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen.

Terug naar overzicht