Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
5

ZonMw-oproep onderzoek kinderpalliatieve zorg

Op basis van deze oproep, 'Kwaliteit van Kinderpalliatieve zorg', wordt subsidie verstrekt voor onderzoek in de kinderpalliatieve zorg. Het doel is om bij te dragen aan het verder verbeteren van de kwaliteit van de kinderpalliatieve zorg in Nederland.

Aanvragen kunnen worden ingediend door Nederlandse (onderzoeks-)organisaties. Het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg dient betrokken te zijn bij de uitgewerkte subsidieaanvraag.

Deze subsidieoproep biedt ruimte voor onderzoek in de kinderpalliatieve zorg dat zich richt op:

  • het verkrijgen van inzicht in de incidentie-en prevalentiecijfers van kinderen die jaarlijks in aanmerking komen voor kinderpalliatieve zorg, en inzicht in de zorgpaden die kinderen doorlopen;
  • het ontwikkelen van kwaliteitsindicatoren specifiek voor de kinderpalliatieve zorg. Dit heeft als doel om inzicht te krijgen in de kwaliteit van de kinderpalliatieve zorg om zo passende zorg en ondersteuning te kunnen bieden aan kinderen en hun gezin.

Het totale beschikbare budget voor deze subsidieronde is € 800.000. De subsidie bedraagt maximaal € 800.000 per project met een looptijd van maximaal 30 maanden.

Aanvragen kunnen worden ingediend via MijnZonMw. De deadline is 16 april 2024.

Terug naar overzicht