Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
5

Jetten kondigt verlenging van de VEKI-regeling aan

De VEKI zal nog dit jaar worden geëvalueerd, maar die evaluatie zal niet voor de oorspronkelijke vervaldatum van 1 augustus 2024 kunnen worden afgerond. Om te voorkomen dat de regeling vervalt, is het volgens Jetten dus nodig om de VEKI vooruitlopend op de evaluatie te verlengen. De minister wil de VEKI met één jaar verlengen, zodat het volgende kabinet de mogelijkheid heeft om het instrument te blijven gebruiken, anders in te richten of nog verder te verlengen gebaseerd op de resultaten van de evaluatie.

De nu aangekondigde verlenging met één jaar maakt het ook mogelijk dat de jaarlijkse openstellingsronde in 2024 door kan gaan en bedrijven in elk geval in 2024 nog VEKI-subsidie kunnen krijgen. Dit ook omdat de klimaatopgave onverminderd groot blijft en de regeling een belangrijke bijdrage levert aan de klimaatdoelstellingen voor 2030, aldus Jetten.

Zie ook: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2024/03/04/brief-aankondiging-verlenging-regeling-versnelde-klimaatinvesteringen-industrie-veki

Over de regeling
Het doel van de VEKI is het ondersteunen van investeringen in materiële en immateriële activa door ondernemingen uit de industrie die bijdragen aan het kosteneffectief reduceren van de CO2-emissies in Nederland. Het gaat daarbij om de (toepassingen van) apparaten, systemen of technieken die een terugverdientijd hebben zonder subsidie van meer dan vijf jaar en waarvan de werking al minimaal drie keer eerder in Nederland gedemonstreerd is.

Terug naar overzicht