Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
5

Longfonds opent rondes 2019 voor jong talent

De subsidierondes voor jong talent 2019 zijn bij het Longfonds van start gegaan. Het fonds stelt drie verschillende subsidies beschikbaar, namelijk de subsidie voor junior onderzoekers, de Dirkje Postma Talent Award en de internationale fellowships. De deadline dit jaar voor junior onderzoekers en de internationale fellowships is 8 april 2019 en voor de Dirkje Postma Talent Award kunnen aanvragen tot en met 13 juni 2019 worden ingediend.

De subsidie 'Junior onderzoekers' maakt het voor onderzoekers mogelijk om gedurende drie jaar hun wetenschappelijke ideeën verder te ontwikkelen en een eigen onderzoek-niche te creëren. Onderzoekers kunnen een aanvraag indienen binnen een periode van 5 jaar na promotie. Het fonds streeft er naar om twee subsidies van € 200.000 beschikbaar te stellen.

 

De Dirkje Postma Talent Award (DPTA) is een stimuleringssubsidie voor excellente gevestigde (junior) onderzoekers. Een aanvraag kan worden ingediend binnen een periode van 7 jaar na promotie. Er is een budget beschikbaar van € 200.000 voor één project met maximale looptijd van 3 jaar.


Met de fellowships wil het Longfonds jonge getalenteerde onderzoekers ondersteunen bij het kwalitatief beter uitvoeren van het eigen (huidige) onderzoek. Er zijn twee soorten fellowships: een kortdurende fellowship van 1 tot 3 maanden en een langdurende fellowship van 6 tot 12 maanden. Er zijn twee kortdurende fellowships van elk € 15.000 en één langdurende fellowship van € 50.000 beschikbaar.

Terug naar overzicht