Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
5

NRO opent ronde Programme for International Student Assessment (€ 1.300.000)

Bij het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) kunnen tot en met 14 april 2015 aanvragen worden ingedind voor het uitvoeren van het Nederlandse deel van het Programme for International Student Assessment (PISA) 2018. Doel van dit grootschalig internationaal vergelijkend onderzoek is na te gaan hoe jongeren in de verschillende landen zijn voorbereid op hun rol als zelfstandig burger en welke veranderingen zich daarbij de voorbije jaren hebben voorgedaan.

Voor PISA 2018 is het hoofddomein leesvaardigheid met als extra component 'global competence'. Aanvragers moeten verbonden zijn aan een universiteit of andere instelling waar onderwijsonderzoek wordt uitgevoerd en dienen aantoonbare expertise te hebben in de uitvoering van internationaal vergelijkend onderzoek en empirisch onderzoek naar leesvaardigheid.

Er is een budget beschikbaar van € 1.300.000, waarmee één aanvraag gehonoreerd kan worden. Financiering kan worden aangevraagd ter dekking van zowel de personele als materiële kosten die voor het onderzoek moeten worden gemaakt.

Terug naar overzicht