Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
5

Dutch Opera Design Award geopend voor aanvragen

De Nationale Opera, De Nederlandse Reisopera en Opera Zuid roepen jonge, talentvolle (internationale) decor- en kostuumontwerpers op, deel te nemen aan de eerste Dutch Opera Design Award. Gevraagd wordt naar een decor- en kostuum ontwerp voor de opera Il matrimonio segreto van Cimarosa. Zowel teams als individuele ontwerpers kunnen zich aanmelden. Deadline is 31 mei 2015. De kosten voor inschrijving bedragen € 50 per deelnemer / team.

Het beschikbare budget is € 40.000 voor de realisatie van decor en rekwisieten en € 10.000 voor de realisatie van kostuums, kap en grime.

Maximaal zeven concepten worden toegelaten tot de finale die plaats vindt in september 2015.
De geselecteerde finalisten worden uitgenodigd hun ontwerp toe te lichten aan de jury. Elk team dat de finale bereikt ontvangt een bedrag van € 500 voor presentatie-doeleinden. Andere kosten worden niet vergoed. De winnende decor- en kostuumontwerper ontvangt beiden een bedrag van € 2.500, plus kosten voor accommodatie en noodzakelijke reiskosten.

Het winnende design wordt gerealiseerd voor de productie van de opera. Deze productie gaat op tournee door Nederland in de lente en de herfst van 2016.

Terug naar overzicht