Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
5

Volgende aanvraagronde voor faciliteit Ontwikkelingsrelevante Infrastructuurontwikkeling (ORIO) uitgesteld

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland laat weten dat de volgende ORIO aanvraagronde tot nader order is uitgesteld. Reden hiervoor is dat het programma aan vernieuwing toe is. Het ministerie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking ontwikkelt hiervoor samen met de belangrijkste stakeholders een moderniseringsplan. In het voorjaar van 2014 zal minister Ploumen het voorstel voor een vernieuwd ORIO programma voorleggen aan de Tweede Kamer.

De faciliteit Ontwikkelingsrelevante Infrastructuurontwikkeling (ORIO) is een schenkingsfaciliteit van de minister voor Ontwikkelingssamenwerking om publieke infrastructuurontwikkeling te stimuleren in ontwikkelingslanden. Een ORIO-project bestaat uit een viertal fases:
• schenkingsaanvraag;
• ontwikkelingsfase;
• implementatiefase;
• exploitatiefase.

De schenkingsfaciliteit ORIO wil betrokkenheid van het (internationale) bedrijfsleven bij het ontwikkelen en realiseren van infrastructurele projecten stimuleren, om daarmee de kennis, kunde en ontwikkelkracht van de private sector optimaal te benutten. Daarom verwelkomt ORIO aanvragen die voortkomen uit initiatieven van private partijen richting de (lokale) overheid. De centrale overheid c.q. het bevoegd gezag kan in dat geval het projectvoorstel samen met de private initiatiefnemer opstellen en/of uitwerken.

Terug naar overzicht