Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
5

Al 169 aanvragen voor de culturele basisinfrastructuur

Dit aantal wordt overigens nog wel iets hoger, want regionale musea hebben tot 29 februari 2024 om 23:59 uur de tijd om hun subsidieaanvragen in te dienen, zo meldt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). De culturele basisinfrastructuur betreft een vierjarige subsidieverlening aan culturele instellingen op het gebied van podiumkunsten, musea, beeldende kunst, film, letteren, ontwerp, ontwikkeling & vernieuwing en ondersteunende instellingen.

OCW gaat de ontvangen aanvragen onderwerpen aan een tijdigheids-, volledigheids- en ontvankelijkheidstoets. De aanvragen die overal aan voldoen, worden vervolgens overlegd aan de Raad voor Cultuur. Deze raad beoordeelt de aanvragen aan de hand van het beoordelingskader, brengt conceptadviezen uit, en overhandigt deze begin juli 2024 aan OCW.

De conceptadviezen worden ook openbaar gemaakt. Tegelijkertijd worden ook de besluiten van de zes rijkscultuurfondsen openbaar gemaakt. De Tweede Kamer vraagt daarna doorgaans een debat aan met de staatssecretaris van OCW over de adviezen van de raad. Hierna worden de besluiten voor de bis definitief gemaakt.

Op Prinsjesdag 2024 (17 september 2024) wordt ten slotte de nieuwe OCW-begroting aangeboden aan de Tweede Kamer. Hierin zijn ook de subsidiebeschikkingen voor de bis 2025-2028 opgenomen. De instellingen die bis-subsidie zullen ontvangen, krijgen dan ook hun definitieve beschikkingen.

Zie ook: https://www.cultuursubsidie.nl/actueel/nieuws/2024/02/01/169-subsidie-aanvragen-ontvangen-voor-de-bis-2025-2028

Terug naar overzicht