Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
5

Brabantse openstelling 'Investeren in dierenwelzijn' later van start

De provincie Noord-Brabant heeft de Subsidieregeling transitie veehouderijen Noord-Brabant (TVNB) gewijzigd.

Met de wijziging wordt bepaald dat aanvragen voor de hernieuwde openstelling van de paragraaf 'Investeren in dierenwelzijn' pas kunnen worden ingediend vanaf 25 februari 2020.

Eind vorig jaar was bekendgemaakt dat de betreffende paragraaf na 31 december 2019 nog een jaar open zou blijven staan, omdat het subsidieplafond nog niet was bereikt en investeringen in dierenwelzijn nog steeds wenselijk waren. Daarmee liep de provincie blijkbaar iets te hard van stapel, want de Europese Commissie moest hier ook nog van op de hoogte worden gesteld.

Met oog op de noodzakelijke kennisgeving van de hernieuwde openstelling aan de Europese Commissie, meldt de provincie Noord-Brabant daarom nu dat nieuwe aanvragen pas vanaf 25 februari 2020 kunnen worden ingediend. De sluitingsdatum blijft 31 december 2020 en het subsidieplafond blijft € 1 miljoen.

Over de paragraaf
Met behulp van de paragraaf wil de provincie Noord-Brabant veehouders stimuleren over te stappen naar een diervriendelijker manier van produceren. Subsidie kan worden aangevraagd voor het realiseren van extra staloppervlak van een dierenverblijf ten behoeve van een dierenwelzijnskeurmerk.

De subsidie bedraagt 25% van de subsidiabele kosten van het extra staloppervlak tot een maximum van € 100.000. Subsidie wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvragen.

Terug naar overzicht