Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
5

Zuid-Holland stelt € 1,5 miljoen subsidie beschikbaar voor wandelroutes

Ook in 2015 stelt de provincie Zuid-Holland € 1,5 miljoen subsidie beschikbaar voor de aanleg van wandelroutes of wandelroutenetwerken. Hiermee wil de provincie haar inwoners een aantrekkelijke leefomgeving met goede recreatiemogelijkheden bieden. Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend en worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Subsidie kan worden toegekend op basis van de Uitvoeringsregeling Groen.

Om voor subsidie in aanmerking te kunnen komen, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo moet de wandelroute in het wandelroutenetwerk Zuid-Holland zijn opgenomen. Deze kaart wordt jaarlijks door de provincie aangepast. De meest actuele versie is van februari 2015. Dit jaar zijn er nieuwe wandelroutes ingetekend in onder meer Midden-Holland, Duin- en Bollenstreek, Drechtsteden, Voorne-Putten, Rozenburg en rond de gemeente Leiden. Zie hier voor meer informatie over de mogelijkheden, eisen en richtlijnen, die bij de subsidieregeling horen.

De hoogte van de subsidie bedraagt voor de aanleg en inrichting van een wandelroute en voor de aanleg van een boerenlandpad ten hoogste 100% van de subsidiabele kosten. De tegemoetkoming in de kosten van openstelling van een boerenlandpad bedraagt € 0,45 per meter per jaar.

Terug naar overzicht