Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
5

Regio West-Brabant verwacht in maart uitsluitsel over toekenning van REAP-middelen

In januari 2015 heeft de Regio West-Brabant een subsidieverzoek voor het programmajaar 2015 ingediend bij de provincie Noord-Brabant. De provincie zal naar verwachting in maart uitsluitsel geven over toekenning van de REAP-middelen. Na toekenning kunnen weer nieuwe REAP-aanvragen worden ingediend.

Het Regionaal Economisch Actie Programma (REAP) West-Brabant is een gezamenlijk stimuleringsprogramma van de overheid en het bedrijfsleven dat door de uitvoering van projecten de werkgelegenheid in de regio wil verbeteren en de concurrentiekracht van bedrijven wil versterken.


Het REAP wil hierbij zoveel mogelijk aansluiten bij de sterke kanten van de regio en richt zich daarom op die sectoren die een belangrijke bijdrage leveren aan de economische groei, werkgelegenheid en toegevoegde waarde van de regio. Daarnaast streeft het REAP ernaar nieuwe economische activiteiten te ondersteunen om de kwetsbaarheid van de West-Brabantse economie te verminderen.


Per 1 januari 2014 is de provinciale subsidieregeling 'Economie en Innovatie Noord-Brabant' van kracht waarin de economische clusters World Class Maintenance, Logistiek en Biobased Economy, genoemd zijn. Deze clusters zijn eveneens belangrijke speerpunten voor de Regio West-Brabant genoemd in de Strategische Agenda 2012-2020 van de regio. De inhoudelijke koers van het REAP-programma hangt in belangrijke mate samen met de Strategische Agenda 2012-2020 van de Regio West-Brabant. Hiernaast zijn beleidsontwikkelingen bij het Rijk, de provincie en gemeenten input voor dit REAP-programma. Eén van deze ontwikkelingen betreft het topsectorenbeleid van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I).

Terug naar overzicht