Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
5

Overijssel wijzigt regeling 'Duurzame energieopwekking en energiebesparing'

Met de regeling 'Duurzame energieopwekking en energiebesparing' verstrekt de provincie Overijssel subsidie voor investeringen, gericht op duurzame energieopwekking en energiebesparing. In 2015 worden twee tenders opengesteld, namelijk van 5 februari tot en met 3 april (subsidieplafond: € 1.250.000) en van 13 juli tot en met 11 september (subsidieplafond: € 750.000). Voor het onderdeel zonne-energie zijn enkele wijzigingen aangebracht.


De volgende wijzigingen zijn aangebracht:

De bepaling van het begrip zonne-energie komt als volgt te luiden: elektriciteit- of warmteopwekking door middel van Photo-voltaïsche panelen, PVT-panelen of zonneboilers;
Voor subsidieverstrekking voor een investering in zonne-energie wordt het criterium 'Het dak waarop de Photo-voltaïsche panelen worden geplaatst bevat geen asbest.' gewijzigd in 'Het dak waarop de zonne-energie wordt opgewekt bevat geen asbest.';
Voor investeringen in zonne-energie bedraagt de subsidie maximaal € 100.000 per aanvraag, tot ten hoogste 30% van de investering. Bovendien geldt:

voor het onderdeel elektriciteitopwekking bedraagt de subsidie maximaal € 0,20 per Wattpiek geïnstalleerd vermogen,
voor het onderdeel warmteopwekking bedraagt de subsidie maximaal € 500 per m2 collector- of paneeloppervlak;


Voor subsidieverstrekking voor een investering in zonne-energie geldt een forfaitair vastgesteld tarief vastgesteld voor elektriciteit van € 0.20 per Wattpiek geïnstalleerd vermogen en voor warmte € 500 per m2 collector- en/of paneeloppervlak.

Terug naar overzicht