Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
5

Nieuwe regels loonkostensubsidie Maastricht-Heuvelland

Werkgevers die een bijstandsgerechtigde werkzoekende uit de regio Maastricht-Heuvelland in dienst nemen, hebben recht op een loonkostensubsidie. Vanaf 2015 bedraagt deze 'uitstroomsubsidie' 25% van het wettelijk minimumloon. Dit komt neer op een subsidie van € 3.000 per jaar. De subsidie wordt evenwel per half jaar toegekend en bedraagt derhalve € 1.500 voor een fulltime dienstverband. Hierbij wordt de voorwaarde gesteld dat de werknemer een contract van een half jaar krijgt.

De werkgever kan, wanneer hij de werknemer aansluitend wederom voor een half jaar (of langer) een dienstverband aanbiedt, een uitstroomsubsidie van € 1.500 ontvangen. Dit tweede bedrag wordt verstrekt meteen na aanvang van het verlengde dienstverband. Voorwaarde is dat het verlengde contract geen tussentijdse opzegmogelijkheid kent. De doelgroep waarvoor een uitstroomsubsidie kan worden verkregen, bestaat uit mensen die een Participatiewet-uitkering van de gemeente ontvangen en die een arbeidsvermogen hebben van 80 tot 100%. Overigens kunnen ook uitzendorganisaties, wanneer zij mensen uitzenden, gebruikmaken van de uitstroomsubsidie. Hiervoor gelden aangepaste voorwaarden.

De regio Maastricht-Heuvelland bestaat uit zes gemeenten, te weten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Maastricht, Meerssen, Vaals en Valkenburg aan de Geul. Met de introductie van de Participatiewet is per 1 januari 2015 ook een loonkostensubsidie beschikbaar voor mensen met een arbeidsbeperking. Deze loonkostensubsidie bedraagt maximaal 70% van het wettelijk minimumloon, vermeerderd met een vergoeding voor werkgeverslasten (23%).

Terug naar overzicht