Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
5

Nationaal Fonds Kinderhulp en Leergeld Nederland lanceren pilot 'Ieder kind mee op schoolreis'

Het Nationaal Fonds Kinderhulp en de stichtingen Leergeld zijn gestart met het project 'Ieder kind mee op schoolreis'. Het doel van dit pilot-project is het voorkomen dat kinderen thuisblijven van een schoolreis of excursie, wanneer ouders dit niet kunnen betalen. Vanuit Kinderhulp wordt een bedrag van € 50.000 beschikbaar gesteld. Via het netwerk van inmiddels 78 stichtingen Leergeld kunnen aanvragen worden gedaan.


Kinderhulp en Leergeld vinden het juist voor kinderen uit arme gezinnen van belang dat zij mee kunnen doen met dit type activiteiten. Beide organisaties willen voorkomen dat kinderen worden buitengesloten en willen stimuleren dat zij, net als andere kinderen, hun kennis en sociale vaardigheden vergroten. De vrijwilligers van de stichtingen Leergeld gaan op huisbezoek bij gezinnen en zien daar wat de concrete noden zijn.

Overigens komen niet alle schoolreizen voor dit project in aanmerking. Het zal gaan om één schoolreis per schoolloopbaan en er dient een verband te zijn met het onderwijsprogramma. Funreizen zoals ski- of zeilkampen vallen erbuiten. Ook de door school verplicht gestelde activiteiten komen niet in aanmerking.
Mocht dit project succesvol blijken, dan zal bekeken worden hoe deze samenwerking een meer structurele opzet kan krijgen.

Terug naar overzicht