Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
5

Call onderzoek naar excellentie in het middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs open (€ 625.000)

Bij het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) kunnen consortia financiering aanvragen voor praktijkgericht onderzoek naar excellentie in het middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs. Intentieverklaringen kunnen tot en met 12 maart 2015 worden ingediend. Een consortium bestaat uit een samenwerkingsverband van onderzoekers en medewerkers van mbo- of ho-instellingen die in Nederland zijn gevestigd. 9 februari organiseert NRO een voorlichtings- en matchmakingsbijeenkomst over de call.

De Programmaraad Praktijkgericht Onderzoek (PPO) van NRO financiert praktijkgericht onderzoek dat aansluit bij praktische vragen uit de onderwijspraktijk. Met behulp van wetenschappelijke inzichten worden hiervoor praktische toepasbare oplossingen gezocht. De belangrijkste afnemers van de resultaten van praktijkgericht onderzoek zijn de spelers in het onderwijsveld zelf. De resultaten leveren tevens input voor andere wetenschappers en beleidsmakers.

In totaal is er voor de call € 2.820.000 beschikbaar. Hiervan is € 1.880.000 beschikbaar voor het onderzoek naar excellentie in het ho en € 940.000 voor onderzoek naar excellentie in het mbo. De bijdrage voor een aanvraag binnen het thema Excellentie in het mbo is minimaal € 100.000 en maximaal € 310.000. Voor het thema Excellentie in het ho is de bijdrage minimaal € 300.000 en maximaal € 625.000.

Professionals van Nederlandse aan het onderwijs gerelateerde instellingen kunnen deel uitmaken van het consortium. De deadline van een uitgewerkte aanvraag is 14 april 2015.

Op 9 februari a.s. organiseert het NRO in Den Haag een matchmakingsbijeenkomst waar geïnteresseerden informatie kunnen krijgen over de call. Tijdens deze middag kunnen vragen gesteld worden en is er gelegenheid om contacten te leggen met mogelijke partners om een consortium te vormen. Aanmelden voor de bijeenkomst kan nog tot en met 6 februari, 12.00.

Terug naar overzicht