Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
5

STW Voorjaarsronde Valorisation Grant 2013 (€ 200.000)

Technologiestichting STW heeft de voorjaarsronde van de Valorisation Grant 2013 opengesteld. De deadline is deze 18e ronde is 2 april 2013. De grant bestaat uit twee fases, die afzonderlijk aangevraagd moeten worden. Voor het indienen van fase-2 voorstellen is vereist dat fase-1 gehonoreerd en doorlopen is.

• Fase-1: de haalbaarheidsstudie: in deze fase wordt een onderzoek gedaan naar de technologische en commerciële haalbaarheid van het voorstel. Voor deze fase kan een maximum bedrag van € 25.000 worden aangevraagd. De duur van deze fase bedraagt maximaal 0,5 jaar;
• Fase-2: de valorisatiefase: in deze fase worden de eerste stappen van het valorisatietraject gezet, zoals het ontwikkelen van een productportfolio, het aantrekken van een ‘launching customer’ en het voeren van onderhandelingen met private financierders. Het doel van deze fase is te komen tot het punt waarop private financierders de verdere commerciële ontwikkeling voor hun rekening willen nemen. Voor deze fase kan maximaal € 200.000 worden aan gevraagd voor een periode van maximaal 2 jaar.

De Valorisation Grant is een persoonsgebonden subsidie die toegekend wordt aan ondernemende onderzoekers voor het ontwikkelen van innovatieve high-tech bedrijvigheid op basis van binnen de universiteit en onderzoeksinstelling ontwikkelde kennis. De grant is geïnspireerd door het Amerikaanse Small Business Innovation Research (SBIR) programma.

Terug naar overzicht