Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
5

BOSA-regeling: al € 8,2 miljoen verleend en € 25,2 miljoen geclaimd

In 2021 is voor de Subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA) een budget van € 79 miljoen beschikbaar. Dit wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van complete aanvragen.

Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I) heeft nu bekendgemaakt dat er per 1 januari 2021 al voor € 8,2 miljoen aan subsidie is verleend, en dat er nog eens voor € 25,2 miljoen aan aanvragen in behandeling is.

Dakpanconstructie
In 2019 en 2020 publiceerde DUS-I elke week een stand van zaken met het totaal aan ingediende aanvragen ten opzichte van het subsidieplafond. Dit is nu aangepast om meer inzicht te geven in het budget van de BOSA-regeling, aldus DUS-I. Het subsidieplafond wordt namelijk niet alleen bereikt door het totaal aan ingediende aanvragen, maar ook door een zogeheten dakpanconstructie. Dit houdt in dat een deel van de aanvragen wordt uitbetaald in het jaar van aanvraag en een deel in de jaren daarna. Aanvragen uit 2019 vallen dus gedeeltelijk in het budget van 2019, maar ook deels in de budgetten van latere jaren.

Dit verklaart waarom er nu, aan het begin van 2021, al voor € 8,2 miljoen is verleend. Dit zijn aanvragen uit 2019 en 2020 die geheel of gedeeltelijk in 2021 worden uitbetaald. Dit heeft geen gevolgen voor het budget van dit jaar. Er is naar verwachting voldoende budget om alle aanvragen te behandelen, zo meldt DUS-I.

Zie ook: https://www.dus-i.nl/subsidies/s/stimulering-bouw-en-onderhoud-sportaccommodaties

Over de regeling
Het doel van de BOSA-regeling is het stimuleren van de ontwikkeling en instandhouding van sportaccommodaties en de aanschaf van sportmaterialen voor sportverenigingen en sportstichtingen, waar de mogelijkheid tot btw aftrek is vervallen.

Terug naar overzicht