Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
4

Openstelling Brabantse regeling VABIMPULS met twee jaar verlengd

Vanwege de grote belangstelling voor de Subsidieregeling vouchers agrarische bouwpercelen Noord-Brabant (VABPNB), vooral bekend onder de naam VABIMPULS, heeft de provincie Noord-Brabant besloten de regeling twee jaar langer open te stellen.

De regeling helpt boeren een andere toekomst voor hun boerenbedrijf te vinden door sloop of herbestemming. In totaal maakten al 445 eigenaren gebruik van de vouchers. Dat zijn boeren die gestopt zijn én boeren die van plan zijn te gaan stoppen. Zij geven aan veel baat te hebben bij de expertise die ze via de vouchers van VABIMPULS in kunnen winnen, zo meldt de provincie.

De huidige openstelling van de regeling loopt tot 10 december 2019. De vraag is echter onverminderd groot. Daarom hebben Gedeputeerde Staten besloten de openstelling te verlengen tot 1 december 2021.

Ook het budget voor de regeling wordt verhoogd met in totaal € 1,5 miljoen: € 500.000 voor eigenaren die al gestopt zijn en leegstaande opstallen hebben en € 1 miljoen voor eigenaren die willen stoppen met hun boerenbedrijf.

De verlenging van de openstelling en de verhoging van het budget worden binnenkort officieel gepubliceerd in het Provinciaal Blad.

Zie ook: https://www.brabant.nl/actueel/nieuws/platteland/2019/subsidieregeling-vabimpuls-wegens-succes-verlengd

Terug naar overzicht