Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
4

Wageningen UR en TNO breiden samenwerking uit

In het kader van het Grand Design Topsector Agri Food dat eerder deze maand werd ondertekend door de Raden van Bestuur van Wageningen UR en TNO, het Topinstituut Food Nutrition en het TKI Agri Food, gaan TNO en Wageningen UR vanaf 1 januari 2015 hun kennis en expertise op het gebied van voedsel-, voedings- en biobased-onderzoek bundelen.

De samenwerking start tussen de TNO onderzoeksgroepen in Zeist en het Food Biobased Research instituut van Wageningen UR. In 2015 starten twee samenhangende innovatieprogramma’s ‘Customized processed food for quality and health’ en ‘Biorefinery for raw material availability and flexibility’ vanuit de huidige twee locaties Wageningen en Zeist. Vanaf eind 2017 worden de betrokken groepen ook fysiek gebundeld op één locatie in Wageningen. Hierdoor ontstaat een gezamenlijke organisatie met een op elkaar afgestemde onderzoeksportfolio op deze onderzoeksgebieden. De samenwerking staat open voor andere partijen in de vorm van open innovatie en PPS.

In 2015 zal uitbreiding van de samenwerking naar andere gerelateerde onderzoeksvelden, zoals veiligheid en authenticiteit van voedsel, worden verkend.

Terug naar overzicht