Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
4

Voorwaarden bekend voor Ontwikkelbudget 2015 in kleinmetaal

Het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Metaalbewerkingsbedrijf (OOM) zet de regeling Ontwikkelbudget voort in 2015. Hiermee kunnen werkgevers in de kleinmetaal het personeelsbeleid van hun organisatie op een hoger plan tillen en het begeleiden van werknemers professionaliseren. Zo wil OOM opleiding en ontwikkeling binnen metaalbedrijven stimuleren. Werkgevers kunnen een bijdrage uit het Ontwikkelbudget aanvragen tot maximaal € 1.800. Het budget is 2 kalenderjaren geldig.

In 2015 kunnen maximaal 600 bedrijven van het Ontwikkelbudget gebruik maken. Een aanvraag kan worden ingediend tot en met 31 december 2015, tenminste zolang er budget beschikbaar is.

Het ontwikkelbudget kan worden aangevraagd voor de volgende activiteiten:
• cursussen en/of trainingen op het gebied van HRM en P&O;
• het laten ontwikkelen van een bedrijfsopleidingsplan (BOP's);
• het laten opzetten en invoeren van (jaarlijkse) functionerings- en/of voortgangsgesprekken en het werken met persoonlijke opleidingsplannen (POP's);
• het laten uitwerken van een leeftijdsbewust personeelsbeleid;
• het laten beschrijven van een werkwijze en/of van een programma voor de opvang en introductie van nieuwe medewerkers.

Overigens is er nog voor 9 bedrijven ruimte om gebruik te maken van het Ontwikkelbudget 2014. Aanvragen is mogelijk tot en met 31 december 2014, opnieuw tenminste zolang er budget beschikbaar is.

Terug naar overzicht