Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
4

Subsidieregeling Stelling van Amsterdam geëvalueerd

De subsidieregeling, waarmee activiteiten kunnen worden gefinancierd voor de Stelling van Amsterdam werkt goed. Eigenaars en beheerders van forten hebben behoefte aan financiële ondersteuning en beoordelen de regeling als noodzakelijk. Er worden zinvolle activiteiten en resultaten geboekt. Dit blijkt uit een evaluatieonderzoek van de subsidieregeling. De Noord-Hollandse subsidieregeling is bedoeld voor markt- en haalbaarheidsonderzoek, gericht op herbestemming van forten en van nieuwe toeristische producten, onderzoek naar ontwikkeling en behoud, publieksevenementen, recreatieve projecten en toeristische routes, samenwerking tussen forteigenaren en communicatiecampagnes.

Uit de evaluatie is verder naar voren gekomen, dat de rol van gemeenten van doorslaggevend belang is bij het al dan niet realiseren van de herbestemming. Er is een groot verschil tussen gemeenten onderling: van actieve meewerkers tot formele plantoetsers. Haalbaarheidsonderzoeken kunnen helpen om de gemeente over de streep te trekken, maar het zou beter zijn om de gemeente al in een eerdere fase te betrekken. De provincie neemt deze aanbeveling over.

Subsidie aanvragen kunnen nog tot en met 30 september 2015 worden ingediend. Maximaal 50% van de kosten wordt vergoed, tot hoogstens € 200.000.

Terug naar overzicht