Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
4

Partners for International Business (PIB)-convenant creatieve industrie, VAE en Libanon ondertekend

Partners for International Business (PIB) heeft onlangs in Dubai een convenant ondertekend met de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Libanon. Deze PIB-samenwerkingsovereenkomst richt zich op het verbeteren van de positie van Nederlandse ondernemingen, actief in de creatieve industrie, in beide landen. Het biedt een platform met als basis de twee pilaren Art-Design en Design-Architecture.  
Het cluster vertegenwoordigt alle disciplines binnen de creatieve sector en bestaat uit een aantal Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen. Het programma zet hierbij onder meer in op kennisuitwisseling over de re-allocatie van oude monumentale gebouwen en het ontwikkelen en vermarkten van een hospitality concept dat de Nederlandse creatieve industrie uitstraalt.
 
Het PIB-programma richt zich op groepen van bedrijven, eventueel aangevuld met kennisinstellingen, die gezamenlijk een buitenlandse markt willen betreden. Daarbij wordt gewerkt vanuit een afgestemde strategie in plaats van losstaande activiteiten.

Terug naar overzicht