Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
4

SNN stelt € 21 miljoen beschikbaar voor noordelijke economie

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) heeft besloten om een bedrag van ruim € 21 miljoen in te zetten voor de stimulering van de noordelijke economie. De investering wordt verdeeld over vier projecten: Tender 2013, Fryslân Fernijt, Innovatief Actieprogramma Groningen en het Drents Innovatiefonds.

Tender 2013
De Bestuurscommissie Economische Zaken van het SNN heeft op 1 november besloten om in totaal € 10 miljoen subsidie aan 27 innovatieve projecten toe te kennen. Deze zijn ingediend bij de tender die op 30 augustus sloot. Het speerpunt Life Science is binnen deze Tender sterk vertegenwoordigd met vijftien projecten. Vier projecten richten zich hoofdzakelijk op watertechnologie, acht projecten op energie, acht op sensortechnologie en negen op het gebied van agribusiness. Veel projecten richten zich op meerdere sectoren, want dit was, naast innovatie, een van de criteria voor deze opengestelde subsidieronde.

Fryslân Fernijt
Fryslân Fernijt krijgt € 3,5 miljoen vanuit SNN.De provincie Friesland stelt € 2 miljoen beschikbaar. Fryslân Fernijt III stimuleert experimentele, risicovolle publiek/private samenwerkingsprojecten die bijdragen aan innovatie.

Innovatief Actieprogramma Groningen
Het subsidieprogramma krijgt € 3,5 miljoen vanuit SNN. De provincie stelt € 2,7 miljoen beschikbaar. Het Innovatief Actieprogramma Groningen is een subsidieprogramma voor kleinere, risicovolle projecten met een hoog ambitieniveau en richt zich op het aanjagen van innovatie bij het regionale MKB.

Drents Innovatiefonds
Het Drents Innovatiefonds richt zich op het innovatief MKB in de provincie Drenthe met een kredietvraag. Het fonds ontvangt vanuit het SNN € 4,4 miljoen subsidie en de provincie Drenthe stelt € 4,6 miljoen beschikbaar.

Terug naar overzicht