Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
4

Impulsgelden programma voor Noord-Brabantse culturele sector wordt voortgezet

Het Impulsgelden programma zal ook de komende drie jaar worden voortgezet. Dit heeft de Commissie Cultuur en Samenleving in haar vergadering besloten. Dit betekent, dat ook het resterende budget van € 6 miljoen aan voorjaarsnotagelden kan worden ingezet voor de infrastructuur professionele kunsten. De uitvoering zal ook in de komende periode worden verzorgd door het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur, het bkkc.

Impulsgelden zijn bedoeld om een impuls te geven aan de vernieuwing en innovatie in de culturele sector. Om op lange termijn gezond en stevig te blijven zijn vernieuwingen gewenst. Denk hierbij aan vernieuwingen zoals het vinden van nieuwe partners, nieuwe financieringsmogelijkheden en het vergroten van je publieksbereik. Het programma vormt één van de instrumenten om de doelstellingen uit de Cultuuragenda voor Brabant voor 2020 te bereiken. Eén van de belangrijkste punten is dat het culturele systeem wordt versterkt; meer samenhang, meer samenwerking, ondernemender, duurzamer, zichtbaarder en minder (subsidie)afhankelijk.

Om zo goed mogelijk naar het veld te kunnen luisteren, wordt er door het bkkc nog dit najaar een bijeenkomst georganiseerd. De datum wordt binnenkort bekendgemaakt.

Terug naar overzicht