Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
4

Nieuwe openstelling subsidieregeling Zeeland in Stroomversnelling

Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Zeeland hebben een nieuwe openstelling vastgesteld voor de subsidieregeling Zeeland in Stroomversnelling (STROOMZE).

Met de regeling wordt ingezet op het stimuleren van duurzame netwerken en samenwerkingsverbanden in de volgende economische sectoren: havens en logistiek, industrie en maintenance, water en energie, vrijetijdseconomie, agrofood en seafood, en zorg.

De nieuwe (nog niet officieel gepubliceerde) openstelling van de regeling loopt van 6 september tot en met 8 november 2019 en kent een subsidieplafond van € 1 miljoen, waarvan € 200.000 voor haalbaarheidsstudies en € 800.000 voor demonstratieprojecten.

Subsidies toegekend
Tegelijk met het besluit tot vaststelling van de nieuwe openstelling hebben GS ook de resultaten van de vorige (tweede) openstelling van de regeling bekendgemaakt. Van 15 maart tot en met 10 mei 2019 was het mogelijk om subsidieaanvragen voor innovatieve haalbaarheids- en demonstratieprojecten in te dienen. In totaal werden er zeven projecten ingediend voor een bedrag van circa € 700.000.

De deskundigencommissie heeft die zeven projecten beoordeeld en voorzien van advies aan GS. Op basis van dit advies hebben GS nu subsidie toegekend aan de volgende projecten:

  • Haalbaarheidsprojecten:
    • Verkenning 1 GW Elektrolyse Waterstof Plant;
    • Slimme ketensamenwerking in food – meerwaarde van blockchaintechnologie;
    • EUREKA (European Research and Knowledge Association).
  • Demonstratieprojecten:
    • E-Trailer;
    • Biobased Protein – Duurzame eiwitten uit Zeeuwse veldbonen.


Nieuwe regeling Human Capital Agenda
Behalve de subsidieregeling Zeeland in Stroomversnelling (STROOMZE) kent de provincie sinds kort ook de subsidieregeling Zeeland in Stroomversnelling: Human Capital Agenda (ZISHCA). Deze nieuwe regeling is sinds 30 augustus geopend en sluit eveneens op 8 november 2019.

Er kan subsidie aangevraagd worden voor projecten gericht op het oplossen van de krapte op de arbeidsmarkt door middel van sociale innovatie op een aantal specifieke thema's. De regeling is ontwikkeld in aansluiting op de acties, plannen en ontwikkelingen van het aanvalsplan arbeidsmarkt en ondersteunt zowel bestaande als nieuwe consortia.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de nieuwe openstelling, de toegekende subsidies én de nieuwe regeling ook op: https://www.zeeland.nl/vergaderoverzicht-en-activiteiten/besluitenlijst-vergadering-gedeputeerde-staten-van-3-september

Terug naar overzicht