Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
4

Nieuw Gronings budget voor groot onderhoud en restauratie monumenten

Voor de tweede aanvraagronde van de Regeling groot onderhoud en restauratie rijksmonumenten provincie Groningen 2019 (GRRG19) komt € 2,5 miljoen beschikbaar.

Er is een nieuw subsidieplafond vastgesteld omdat het budget voor 2019 vrijwel op is. Aanvragen voor het nieuwe budget kunnen vanaf 17 september 2019 worden ingediend, zo meldt de provincie Groningen.

Twee deelplafonds
Het nieuwe budget is verdeeld in twee deelplafonds: een bedrag van € 700.000 voor de hele provincie en een bedrag van € 1,8 miljoen voor de aardbevingsgemeenten. De besluitvorming over de ingediende aanvragen vindt begin januari 2020 plaats.

Het budget is beschikbaar gesteld door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Nationaal Coördinator Groningen en de provincie Groningen. De subsidieregeling wordt uitgevoerd door de provincie.

Zie ook: https://www.provinciegroningen.nl/fileadmin/user_upload/Documenten/Besluitenlijst_GS/Besluitenlijst_GS_2019/Besluitenlijst_GS_2019_-_week_36.pdf en https://www.provinciegroningen.nl/actueel/nieuwsartikel/25-miljoen-voor-regeling-groot-onderhoud-en-restauratie-rijksmonumenten/

Terug naar overzicht