Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
4

Fase 2 van Sportinnovator-oproep voor bedrijven geopend

ZonMw heeft een nieuwe oproep gepubliceerd binnen het programma Sportinnovator (SPORTINNO). Het gaat om de oproep 'Sportinnovator subsidietraject: Fase 2 – onderzoek en ontwikkeling'.

Met het programma Sportinnovator zetten ZonMw en het Topteam Sport zich al enkele jaren in voor een samenhangend ecosysteem tussen sport, wetenschap, bedrijfsleven en overheid. Voor de periode 2018-2020 ligt de focus nadrukkelijk op het stimuleren en betrekken van het bedrijfsleven bij het Sportinnovator ecosysteem met als doel dat kansrijke innovaties daadwerkelijk in de praktijk terecht komen.

De nu gepubliceerde oproep is de tweede fase van het Sportinnovator subsidietraject. Het doel van deze tweede fase is om met behulp van industrieel onderzoek en/of experimentele ontwikkeling enkele grote innovatieprojecten te versnellen. Het streven moet zijn om de innovatie in twee jaar zover te ontwikkelen dat de marktintroductie in zicht komt. De oproep heeft een focus op de volgende thema's:

  • Bewegen, gericht op technologische innovaties (o.a. gaming) om inactieve doelgroepen in beweging te krijgen;
  • Materialen, gericht op innovatieve methoden die bijdragen aan duurzame sportaccommodaties;
  • Voeding, gericht op innovaties die het uithoudingsvermogen en het herstel van topsporters bevorderen.


Aanvragen kunnen worden ingediend door consortia die middels een haalbaarheidsstudie objectief en transparant aantonen dat hun innovatieproject potentie heeft en waarbij een marktanalyse duidelijk maakt dat er een gunstig economisch perspectief is. De volgende partijen moeten in ieder geval binnen het consortium vertegenwoordigd zijn:

  • één of meerdere bedrijven;
  • een kennisinstelling met expertise op het terrein waar de innovatie zich op richt;
  • vertegenwoordiging vanuit de doelgroep, via een maatschappelijke organisatie zoals een sportbond, of brancheorganisatie.


Fase twee staat ook open voor consortia die zonder de steun vanuit fase 1 van dit subsidietraject een haalbaarheidsstudie en marktanalyse hebben uitgevoerd naar een innovatieproject op het terrein van sport en bewegen.

Binnen het samenwerkingsverband wordt de bestuurlijk verantwoordelijke en de hoofdaanvrager geleverd door een bedrijf dat op het tijdstip van de uitkering van de steun een vaste inrichting of dochteronderneming heeft in Nederland.

In fase twee kan minimaal € 500.000 en maximaal € 750.000 per project worden aangevraagd. Daarnaast geldt dat één partij in het consortium niet meer dan 65% van de subsidiabele kosten maakt. Cofinanciering is verplicht. De maximale doorlooptijd van het innovatieproject is 24 maanden.

Aanvragen kunnen tot en met 9 oktober 2019, 14.00 uur worden ingediend via ProjectNet, het digitale aanvraagsysteem van ZonMw.

Zie voor meer informatie: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/sportinnovator-subsidietraject-fase-2-onderzoek-en-ontwikkeling/

Terug naar overzicht